Yaşam

"Vera ya da Nihilistler" tiyatro oyunu seyirciyle buluşuyor

Oscar Wilde'ın kaleminden çıkan "Vera ya da Nihilistler" adlı tiyatro oyunu, Yakîn Sahne'de izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İki perde olarak sahnelenecek olan oyun, 95 dakika sürecek ve izleyicilere derinlemesine düşüncelere dalacakları bir deneyim sunacak.

Abone Ol

Oyunda, karakterler bir yandan hayatın gerçekliğiyle yüzleşirken, diğer yandan aşkın gücüyle bu gerçekliğin nasıl dönüştüğünü keşfederler. "Gün batımından bu yana çok kar yağmış, ne kadar tuhaf, hayatının en gerçek yanları, insana her zaman bir rüya gibi geliyor," şeklindeki cümlelerle başlayan hikaye, seyircileri sarayın karmaşık ve karanlık dünyasına davet ediyor.

Modern Dünyada İnsan ve Aşk

Günümüz modern dünyasında insan, aşkın olandan uzaklaşmış, soğuk zeka ve hayvani içgüdülerin peşinden gitmiştir. Ancak, Wilde’ın eserinde altı çizilen nokta, insanın hala dönüştürücü bir eylem yapabilme kapasitesine sahip olmasıdır. Bu umut, Wilde’ın otel odasının duvarına yazdığı “birimiz gitmeli” ifadesinde de saklıdır; burada diğerinin yaşam sorumluluğunu alma vurgusu dikkat çeker.

Ekip ve Oyuncu Kadrosu

Bu etkileyici oyunun yönetmenliğini Emre Şamdan üstleniyor. Kostüm, dekor ve ışık tasarımı Yakîn Tiyatro ekibine emanet edilirken, görsel tasarım Sıla Sert imzası taşıyor. Reji asistanı Eyüp Korkut ve oyuncu koçu Sinemis Kamer, oyuncuların performanslarını en üst seviyeye çıkarmak için çalışıyor.

Oyuncu kadrosunda ise Cihad Kasnak, Aslı Beşir, Batuhan Eroğlu, Tuna Şahin, Funda Kocaloğlu, Kutluhan Dağ, Ayça Sipahioğlu, Eylem Karakoç ve Osman Karatay gibi yetenekli isimler yer alıyor.

Oyun Çarşamba Günü Sahnelenecek

"Vera ya da Nihilistler" oyunu, 21 Ağustos Çarşamba günü, saat 20.00’de Yakîn Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak. Benzersiz bir deneyim yaşamak için yerinizi ayırtmayı unutmayın!