WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Meta çatısı altında faaliyet gösteren popüler mesajlaşma platformu, durum güncellemelerinde kişileri etiketleme özelliği üzerinde çalışıyor. Beta sürümünde test edilen bu yeni özellik, yakın zamanda daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulacak.

Durum Güncellemelerinde Etiketleme Özelliği Geliyor

Yeni özellikle birlikte, kullanıcılar durum güncellemelerinde arkadaşlarını veya belirli kişileri etiketleyebilecek. Etiketlenen kişi, durumun kendisiyle ilgili olduğunu belirten bir bildirim alacak. Bu sayede, durum aracılığıyla başlayan etkileşimler daha kolay takip edilebilecek.

Kimlik Gizliliğiyle Etkileşim

Özellik, kullanıcılara anonim kalma imkanı da sunuyor. Durumu gören diğer kişiler, kimin etiketlendiğini bilemeyecek. Aynı zamanda, etiketlenen kullanıcılar durumu yeniden paylaşabilecek fakat orijinal paylaşanın kimliği gizli kalacak. Bu da etkileşimlerin mahremiyet içinde gerçekleşmesine olanak tanıyor.

Gazi Üniversitesi’nde araştırmacılar buluşması Gazi Üniversitesi’nde araştırmacılar buluşması

Şu an beta aşamasında olan bu yeniliğin, gelecek haftalarda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. WhatsApp, bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların platform üzerindeki etkileşimlerini artırmayı ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunmayı hedefliyor.

Muhabir: Haber Bülteni