Yazar Fatih Türkoğlu, sunuma ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, “Atatürk gençlerine, Atatürk ve Spor konulu sunum yapacak olmanın heyecanı hücrelerime kadar sirayet ediyor. Ankara’dan gelerek Mevlana diyarının güzide şehri Konya, Konya’nın güzide okulu Gündoğdu Koleji’nin 5-6-7. Sınıf öğrencilerine Atatürk'ün spordaki devrimleri, spor ve içinde de güreşçileri takdir, teşvik ve ödüllendirmeleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni olimpiyatlara dâhil etmek için çabaları ve güreş anılarını yayınladığım ‘Atatürk ve Ata Sporu’ kitabımı sunum şeklinde aktaracağım.” ifadesini kullandı.

Türkoğlu, Yaklaşık 50 dakika süren sunumda ‘Atatürk ve Ata Sporu’ kitabından özetlerle; Türklerde güreş geleneğine, kendisinin güreşle olan ilgisine, Atatürk’ün spor ve güreş tutkusuna, Türkler ve Olimpiyatlar konusuna ve Atatürk’ün güreş anılarına değindi.

Başkent Üniversitesi'nde bu hafta dolu dolu geçecek Başkent Üniversitesi'nde bu hafta dolu dolu geçecek

“Atatürk ve Ata Sporu” kitabını öğrencilere hediye eden, ayrıca okul idaresi tarafından kendisine Teşekkür Plaketi takdim edilen Türkoğlu, program sonunda alkışlarla uğurlandı.

Muhabir: Necdet Gürsoy