Valiler Kararnamesinde Amasya ilinde de değişiklik yaşandı. Yeni vali Önder Bakan oldu. Peki, Amasya'nın yeni valisi Önder Bakan kimdir?

ÖNDER BAKAN KİMDİR?

1971 yılında Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde doğan vali, yerel yönetim ve kamu hizmetleri alanında zengin bir deneyime sahiptir. İlköğretimini Kocaali Köyü'nde tamamlayan yeni vali, orta ve lise eğitimini Şarköy Lisesi'nde aldıktan sonra 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne girdi. 1990 yılında buradan ayrılarak İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde eğitimine devam etti ve 1994 yılında mezun oldu.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

ÖNDER BAKAN EĞİTİM HAYATI

Eğitimine devam eden vali, 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Yüksek Lisansını tamamlayarak “Büyükşehir Belediye Yönetimi, İlçe Belediyeleri ile İlişkileri Sorunları – Çözüm Önerileri” konusunu ele aldı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Lisans Programından da mezun oldu.

Kamu görevine 1996 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak Edirne Kaymakam Adayı olarak başlayan vali, İngiltere’nin Hastings şehrinde sekiz ay dil eğitimi aldı. Daha sonra Çankırı’nın Orta ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Kaymakamlık kursunu üstün başarıyla tamamladıktan sonra, Sakarya’nın Taraklı, Siirt’in Tillo, Düzce’nin Gümüşova ve Sivas’ın Divriği ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu.

Muhabir: Haber Bülteni