Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen büyükelçi atamaları Resmî Gazete'de duyuruldu. 3 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan kararla birlikte Can Dizdar, yeni Kanada Büyükelçisi olarak atandı. Bu atama sonrasında Can Dizdar'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte, Can Dizdar'ın biyografisi ve kariyer detayları...

Yeni Kanada Büyükelçisi Can Dizdar'ın biyografisi

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Can Dizdar, lisansüstü eğitimini Avrupa Koleji'nde tamamladı. 2004 yılında Londra'daki İngiltere Kraliyet Savunma Koleji'nde bir yıl eğitim aldı. Dışişleri Bakanlığı'nda birçok farklı görevde bulunan Dizdar, Helsinki, Abu Dabi, Londra büyükelçiliklerinde ve New York'taki Türkiye Daimi Temsilciliği'nde çalıştı.

Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

Kariyerinde önemli pozisyonlarda görev yapan Dizdar, Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Daire Başkanlığı'nı üstlendi ve Birleşmiş Milletler Sekreteryası Siyasi İşler Bölümü'nde Kıdemli Siyasi Memur olarak hizmet verdi. Orta Doğu Genel Müdürlüğü gibi kritik görevlerde de bulunan Dizdar, Türkiye'nin Abu Dabi/Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi olarak da görev yaptı.

Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye'yi temsil eden Can Dizdar, Cenevre'deki Suriye barış görüşmelerinde ve Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik süreçlerde aktif rol aldı. Demet Dizdar ile evli olan Can Dizdar, bir çocuk babasıdır.

Muhabir: Haber Bülteni