"Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar! "Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar!

Yıldız Sarayı, açıldığı günden itibaren tarih ve sanat tutkunlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Müze-saray statüsünde hizmet veren yapı, yeni düzenlemeye göre haftanın altı günü ziyaret edilebilecek.

Ziyaret Günleri Yeniden Düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir törenle 19 Temmuz 2024 tarihinde kapılarını açan Yıldız Sarayı, pazartesi günleri kapalıyken, yeni düzenleme ile bu gün artık ziyaretçilere açık olacak. Saray, çarşamba günleri ise kapalı kalacak. Tarihi yapıyı ziyaret etmek isteyenler, diğer günlerde 09.00 ile 17.30 saatleri arasında sarayı gezebilecek.

Yıldız Sarayı’na Yoğun İlgi

Yıldız Sarayı, kapsamlı bir restorasyon ve peyzaj çalışmasının ardından tekrar halkla buluştu. Büyük Mabeyn Köşkü ve Küçük Mabeyn Köşkü gibi önemli yapılar, ziyaretçilere tarihî bir yolculuk yaşatıyor. Özellikle Sultan II. Abdülhamid'in kişisel kütüphanesi ve marangozhanesi büyük ilgi görüyor. Ayrıca, Çit Kasrı’nda yer alan Sultan II. Abdülhamid Müzesi, tarih ve sanatseverlerin uğrak noktası haline geldi.

Sarayın Eşsiz Bahçesi ve Fotoğraf Müzesi

Osmanlı döneminde "Hamid Bahçesi" olarak bilinen ve sarayın bir parçası olan Has Bahçe, peyzajı ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Bu alanda yer alan gölet ve bitki çeşitliliği, ziyaretçileri adeta geçmişe götürüyor. Sarayın diğer dikkat çeken bölümlerinden biri de Sultan II. Abdülhamid dönemine ait fotoğrafların sergilendiği Fotoğraf Müzesi. Ziyaretçiler, bu mekânda tarihe tanıklık eden kareleri görme şansı buluyor.

Bir Asırlık Kapılar Ziyaretçilere Açıldı

Yaklaşık 100 yıl kapalı kalan Yıldız Sarayı, hem yerli hem de yabancı turistler için büyük bir çekim merkezi haline geldi. Sarayın ihtişamlı yapıları ve özellikle Has Bahçe, fotoğraf meraklılarının da favori duraklarından biri oldu.

Kaynak: İHA