YRP MKYK üyesi Sadık Çat, Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Kültür Yolu Festivali'ne dair yaptığı açıklamada, festivali israf olarak nitelendirdi. Çat, şu ifadeleri aktardı:

Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım' Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım'

"Milletimiz geçim derdinde, iktidar ise festival derdinde. Tasarruf tedbirleri bütün belediyelere güya uygulanıyor, ama buna en çok maruz kalan millete hizmet gitmesine engel olan muhalefet partilerine engel olan iktidar mensupları Kültür Yolu Festivali düzenliyor. Bu israfın önüne geçilmesi gerekiyor. Bu tasarruf sadece muhalefet belediyelerine mi geçerli? Emekliye yok, memura yok, işçiye yok, öğretmen ataması yok. Festivale gelince çok."

ETKİNLİKTE NELER VAR?

Erzurum'da 17-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kültür Yolu Festivali kapsamında tarihi ve kültürel mekanlar özel olarak aydınlatılacak ve çeşitli ışık gösterileri düzenlenecek. Erzurum'un önemli yapılarından olan Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi ve Erzurum Kalesi önünde konserler verilecek. Festivalde, ünlü sanatçılar Oğuzhan Koç, Buray, Gökhan Tepe, Ebru Yaşar ve Alişan gibi isimler sahne alacak.

"HALKIN GERÇEK SORUNLARI GÖZARDI EDİLİYOR"

Festival, Türkiye'nin 16 ilinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında yer alıyor. Ancak Sadık Çat, bu tür etkinliklerin ekonomik sıkıntılar içinde olan halk için bir öncelik olmaması gerektiğini savunarak, "Festivallere harcanan paraların daha önemli ve acil ihtiyaçlara yönlendirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. Çat, iktidarın bu tür etkinliklerle halkın gerçek sorunlarını göz ardı ettiğini belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni