Dursun ERKILIÇ

Türkiye’deki siyasi dinamizm dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Medya tabiri ile ‘gündeme bomba gibi düşen’ bir konu ertesi gün sönmüş ateşe dönüşüyor.

Bir gün önce MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklaması yazı, görsel, sosyal tüm medyanın tek gündem maddesi iken ertesi gün İYİ Parti’den istifalar oturuyor gündem koltuğuna.

Eski Milli Eğitim Bakanı'ndan Gezi olaylarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: "AK Parti için dönüm noktasıydı" Eski Milli Eğitim Bakanı'ndan Gezi olaylarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: "AK Parti için dönüm noktasıydı"

14 ve 28 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından bir türlü huzur bulamayan İYİ Parti 31 Mart 2024 yerel seçiminde aradığını bulamayınca daha sıkıntılı duruma düştü.

Yenilginin faturasını ödeme sözü veren Genel Başkan Meral Akşener koltuğunu Müsavat Dervişoğlu’na bıraktı. Ancak bu gelişme İYİ Parti’den istifaları durdurmadı.

İstifalar son seçimlerde Millet İttifakı içinde birlikte mücadele eden CHP ile İYİ Parti’yi karşı karşıya getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın, tv100'den Cansu Canan Özgen'e yaptığı "Biz istesek en az 10 milletvekili İYİ Parti'den CHP'ye gelir ama bizim derdimiz skor yapmak değil" açıklaması, cevapsız kalmadı.

CHP'li Günaydın'ın açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, Günaydın'ın sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden şu sözlerle tepki gösterdi:

"CHP'nin bir grup başkanvekilinin yaptığı 'İstesek İYİ Parti'den en az 10 vekil CHP’ye gelir ama biz skor peşinde değiliz' açıklaması ne siyasi etiğe ne de nezakete sığar. Millet iradesini siyasi bir şımarıklığa yormak en başta o iradeye zarar vermek anlamına gelir. Türkiye yıllardır kibirden, egodan ve nobranlıktan çekerken aynı alışkanlığın burada da görülmesi endişe vericidir. Bu nezaketten yoksun açıklamaları kınıyorum."

Muhabir: Dursun Erkılıç