Sağlık

Zeynep Koçak 23 yıldır Derealizasyonla mücadele ettiğini açıkladı!

Çok Güzel Hareketler programının başarılı isimlerinden Zeynep Koçak "derealizasyon" hastalığı ile mücadele ettiğini açıkladı. Peki, Derealizasyon nedir? Belirtileri nelerdir? İşte, detaylar…

Abone Ol

Başarılı oyuncu Zeynep Koçak sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile sevenlerini üzdü. Koçak, 23 yıldır "Derealizasyon"la mücadele ettiğini açıkladı.

İşte Koçak'ın açıklaması:

"23 YILDIR HER GÜN DEREALİZASYONLA YAŞIYORUM"

"Ben yaklaşık 23 yıldır derealizasyon adı verilen, yani gerçeklik algısının yitirilmesi olarak özetleyebileceğim, normalde 15'er dakikalık ataklar halinde olan ama bende atipik bir versiyonu mevcut olduğu için 23 senedir aralıksız 7/24 her gün yaşadığım ve gerçek hissetmek nasıl bir şey artık unutalı çok olduğu bir rahatsızlıkla uğraşıyorum. Maalesef tedavisi olmayan bu rahatsızlıkla beraber, üzerine anksiyete, panik atak gibi rahatsızlıklar eklenince, inanın her şey yolunda gitse bile ilerlemek çok zor oluyor."

Zeynep Koçak'ın açıklaması sonrası, hayranlarından büyük destek geldi. Paylaşımın ardından hayranları Koçak'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

DEREALİZASYON HASTALIĞI NEDİR?

Derealizasyon, kişinin kendisinden ve çevresinden kopuk hissetmesi olarak tanımlanır. Bu durumu yaşayan bireyler, kendi düşüncelerinin veya bedenlerinin dışarıdan bir gözlemcisi gibi hissettiklerini ve sıklıkla düşünceleri veya eylemleri üzerinde kontrol kaybı hissettiklerini bildirirler.

Derealizasyon yaşayan kişiler, çevrelerindeki dünyayı sisli, rüya gibi veya görsel olarak çarpıtılmış olarak algılarlar. Olumsuz erken çocukluk deneyimleri, özellikle duygusal istismar ve ihmal, derealizasyon semptomlarının gelişimi ile ilişkilendirilmiştir. Tetikleyiciler arasında önemli stres ve panik ataklar yer alabilir.