Programa; Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Orbay, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Reha Bayansar, ASYAM Müdürü Prof. Dr. Nasrullah Uzman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Fotğraf

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Metin Orbay, Ziya Gökalp’in fikirlerinin Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemleri ile Cumhuriyet’in ilk yılları arasında köprü niteliğinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Gökalp'in ulus devlet yapısının temellerini atan düşüncelerinin, aradan geçen 100 yıla rağmen hâlâ güncel ve etkili olduğunu vurguladı.

Metin Orbay

TED Üniversitesi öğretim üyesinden önemli akademik başarı TED Üniversitesi öğretim üyesinden önemli akademik başarı

Ziya Gökalp’in Hayatı ve Fikirleri Konuşuldu

Program, AHBV Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Alp’in konuşmasıyla devam etti. Ziya Gökalp’in hayatı, düşünceleri ve Türk dünyası üzerindeki etkilerine değinen Doç. Dr. Alp, Gökalp’in düşünce dünyasının döneminin aydınlarından beslenerek, Türk milletinin modernleşme sürecindeki zorluklara çözüm bulma çabası içinde olduğunu ifade etti. Ayrıca Gökalp’in, Türk medeniyetine özgün bir kimlik kazandırma arzusuyla hareket ettiğini belirtti.

Alper Alp

Fotoğraf Sunumunun Ardından Kapanış

Programın son bölümünde, Türk dünyasına ve Türk kültür mirasına ait fotoğraflardan oluşan bir sunum gerçekleştirildi. Gökalp’in düşünsel mirasını ve Türk dünyasındaki etkisini hatırlatan etkinlik, bu sunumla sona erdi.

...

Kaynak: Hacer Koca