Son dönemlerde ülkemizde ve dünyada yaşanan toplumsal huzursuzlukların artışı, toplumun her kesiminde kaygı yaratıyor. Lokman Hekim Üniversitesi de bu konuya kayıtsız kalmayarak, toplumun bu konudaki farkındalığını artırmayı amaçlayan önemli bir etkinliğe imza attı. Bu kaygıların üzerine gitmek ve çözüm yolları bulmak amacıyla, "Toplumsal Huzurun İnşaası: Korkma! Kaçma! Susma!" başlıklı panel düzenlendi.

ABB'den, Polis Meslek Eğitim Merkezi Adaylarına Ücretsiz Parkur Hazırlık Kursu Desteği ABB'den, Polis Meslek Eğitim Merkezi Adaylarına Ücretsiz Parkur Hazırlık Kursu Desteği

Fhjf

Uzmanlar Panelde Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı

Panele katılan uzmanlar arasında Uzm. Psikolog Şenay Ölmez, Uzm. Psikolojik Danışman Ali Güngör ve Anadolu Ajansı Podcast Haberleri Müdürü Sefa Şengül yer aldı. Katılımcılar, toplumsal huzursuzluğun psikolojik ve sosyal boyutlarını ele alarak, bu konuda bireysel ve toplumsal olarak nasıl adımlar atılması gerektiğini vurguladılar.

Dbdjkd

Panelde Öne Çıkan Konular

Panelde özellikle, gençlerin toplumsal olaylar karşısında pasif kalmamaları gerektiği, korku ve endişe ile hareket etmemeleri konusunda önemli mesajlar verildi. "Korkma! Kaçma! Susma!" teması üzerinden bireylerin toplumsal olaylar karşısında bilinçli bir duruş sergilemeleri gerektiği vurgulandı.

Irdm

Öğrencilerden Yoğun Katılım

Panel, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Özellikle toplumsal sorunlara duyarlılığı yüksek olan gençler, uzmanlara sorular sorarak kendi kaygılarını ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

Kaynak: Hacer Koca