Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı bekleniyor. Diğer bölgelerde ise genellikle az bulutlu ve açık bir hava hâkim olacak.

Nerelerde Yağış Var?

Yağışların, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Sinop çevresi ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde, iç kesimlerde yer yer pus ve sis görülebilir.

Kore Kültür Merkezi'nden 'Taste Korea Day' Etkinliği: 300'den Fazla Hallyu Hayranı Buluştu! Kore Kültür Merkezi'nden 'Taste Korea Day' Etkinliği: 300'den Fazla Hallyu Hayranı Buluştu!

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği belirtiliyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, bazı bölgelerde ise kuvvetli şekilde esmesi bekleniyor.

İl İl Hava Durumu 

  • Ankara: Parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 14 derece.
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 18 derece.
  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 22 derece.
  • Adana: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 25 derece.
  • Antalya: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 28 derece.
  • Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve 1100-1200 metre üzerindeki yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. En yüksek sıcaklık 16 derece.
  • Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Yağışlar yerel olarak kuvvetli, yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışı görülebilir. En yüksek sıcaklık 14 derece.
  • Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerde kar yağışı bekleniyor. En yüksek sıcaklık 5 derece.
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 18 derece.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı