Ankara'daki Kore Kültür Merkezi, 19 Ekim Cumartesi günü 13. kuruluş yıl dönümünü ‘Taste Korea Day’ etkinliğiyle kutladı. Etkinlik, önceden başvuru yaparak seçilen 300 Hallyu hayranı ve Kültür Merkezi performans ekibi dahil olmak üzere 500'den fazla katılımcıyı bir araya getirdi. Program, Kore Alfabesi Günü kapsamında düzenlenen Korece Konuşma Yarışması ile başladı.

Korece Konuşma Yarışması'nın finalinde, "Korecenin Saygı ve Samimi Konuşma Biçimleri" temasıyla toplam 8 finalist, Korece becerilerini sergiledi. Yarışmaya Sejong Enstitüsü mezunları, Kore Dili ve Edebiyatı öğrencileri, kendi kendine Korece öğrenen çalışanlar ve yüksek lisans öğrencileri katıldı. Birinci olan Tuğçe Nur Yanaz, sahnedeki heyecanını yenerek birincilik elde etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Kültürel Performanslar ve K-Beauty Semineri Yapıldı

Etkinlikte, Kültür Merkezi'nin geleneksel dans ekibi, Türk halk müziği "Üsküdara gideriken" eşliğinde sergiledikleri koreografi ile izleyicilerden büyük beğeni topladı. Ayrıca, Kore webtoonlarının yaratım sürecini tanıtan K-Webtoon gösterimi, katılımcılara ilham dolu anlar yaşattı.

"2024 Sonbahar Makyaj Trendleri" temalı K-Beauty semineri ise, Türk modellerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kore Kozmetik Endüstrisi Araştırma Enstitüsü'nden Ryu Bomi, Türkiye’de K-Beauty'ye olan ilgiyi gözlemlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kore’nin kozmetik trendlerini tanıtmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Hayranlar Oldukça Keyif Aldı

Etkinliğe katılan Hallyu hayranı Pelin Karadaş, Kore kültürü hakkında birçok yeni bilgi edinmenin yanı sıra K-Webtoon gösteriminden ilham aldığını ve etkinlikten çok keyif aldığını belirterek, "Kültür Merkezi’nin gelecekteki etkinliklerine katılmak istiyorum" dedi.

10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali Sona Erdi: 9 Ülkeden 100 Sanatçı Katıldı! 10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali Sona Erdi: 9 Ülkeden 100 Sanatçı Katıldı!

Finalde K-Pop Performansları Coşku Yarattı

Etkinlik, son bir ay boyunca Kültür Merkezi’nde eğitim alan K-Pop Akademisi öğrencilerinin ve eğitmenlerinin performanslarıyla sona erdi. Kültür Merkezi Müdürü Jeon Seungcheol, yaptığı konuşmada Kore ve Türkiye'nin kardeşlik ilişkilerini daha da güçlendirmek adına kültürel iş birliğinin devam etmesini diledi.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat