Alanya Belediyesi'nin 22. kez düzenlediği Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nin ikinci günü, müzik dolu bir atmosferle geçti. DJ Tuense ve Ziynet Sali'nin sahne aldığı konserlerle festival coşkusu doruk noktasına ulaştı.

Gün boyunca devam eden etkinlikler ve gösterilerin ardından, akşam saatlerinde Belediye Sarayı arkasında gerçekleştirilen programda Radyo D'nin sevilen isimlerinden DJ Tuense sahneye çıktı. DJ Tuense, hareketli şarkılarıyla izleyicileri coştururken, Belediye Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak tarafından minyatür sanatçısı Merve Karlı'nın hazırladığı Alanya Gravürü hediye edildi.

Meteoroloji'den Elazığ için önemli uyarı Meteoroloji'den Elazığ için önemli uyarı

ZİYNET SALİ KULAKLARIN PASINI SİLDİ

DJ Tuense'nin performansının ardından sahneye Türkiye'nin sevilen sanatçılarından Ziynet Sali çıktı. Alanya halkının yoğun ilgisiyle karşılanan Ziynet Sali, müzisyen kadrosu ve dansçılarıyla festival için özel bir performans sergiledi. Dinleyiciler, Ziynet Sali'nin unutulmaz şarkılarıyla coşkuyla eşlik ederken, plajdan da konsere katılmak isteyenler oldu. Sahneye gelen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Ziynet Sali'ye teşekkür ederek bir demet çiçek ve Merve Karlı tarafından yapılan Alanya Gravürü takdim etti. Ziynet Sali, hediyeleri beğenerek Başkan Özçelik'le hatıra fotoğrafı çektirdi.

SAHNEDE TÜRK YUNAN DOSTLUĞU ESTİ

Sanatçı Ziynet Sali'ye duygulu anlar yaşatan festivalde bir sürpriz daha yapıldı. Alanya Belediyesi'nin davetlisi olarak gelen Yunanistan'daki kardeş şehri Nea Ionia delegasyonu üyeleri, ellerinde Türk ve Yunan bayraklarıyla sahneye davet edildi. Mübadele nedeniyle Alanya'dan ayrılan Rumların torunları, 102 yıl sonra kente gelerek, dostluk rüzgarları estirdi ve Ziynet Sali ile birlikte Türkçe ve Yunanca şarkılar söylediler. Şarkılara, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak da eşlik etti.

Neo Ionia'dan gelen delegasyonda; Belediye Başkan Yardımcıları Georgios Stefas, Ionnis Lazaridis ve Georgia Tsompanidou ile Belediye Meclis Başkanı Christos Anamourloglou yer aldı. Türk-Yunan dostluğunu vurgulayan bu anlar, izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Ziynet Sali'nin konseri, bu duygusal anların ardından büyük bir coşkuyla devam etti.

Öte yandan, festivalin son günü olan 26 Mayıs Pazar günü, Belediye Sarayı arkasındaki sahnede DJ Suat Ateşdağlı ve Yeni Türkü'nün yer alacağı belirtildi.

Kaynak: İHA