Karaman’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize ettiği Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri büyük ilgi gördü. Gazi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen program, halk oyunları gösterisi ile başladı. Etkinlikte katılımcılar, pilav, dolma, kuymak, pekmez helvası ve yumurtalı çörek gibi Karaman’a özgü lezzetleri tatma fırsatı buldu. Fotoğraf sergisi ve konserin de yer aldığı programda, tescilli ürünlerin sergisi ve yöresel yemeklerin tanıtımı büyük beğeni topladı.

Karaman'ın Kültürü Tanıtıldı

Etkinliğe katılımın yüksek olduğunu belirten Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Pekergin, "Türk Mutfağı Haftası’nın bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlik, 2022 yılında Cumhurbaşkanımızın eşi himayesinde başlatılan ve Türk mutfağını dünya çapında tanıtmayı hedefleyen bir girişim. Biz de bu amaçla Karaman’da bu etkinliği düzenledik. Halkımızın yoğun ilgisi bizi mutlu etti. Ayrıca şehir dışından gelen misafirlerimize de Karaman’ın kültürünü tanıtma fırsatı bulduk," dedi.

Yöresel Lezzetler Büyük İlgi Gördü

Yollarbaşı köyünün yemeklerini tanıtan Aynur Bayar, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Etkinlik bizim için çok güzel geçti. Köyümüzün pilavı, dolma, kuymak, pekmez helvası ve yumurtalı çörek gibi yöresel yemeklerini tanıttık. Vatandaşlar yemekleri çok beğendi ve buraya geldikleri için çok mutlu olduklarını söylediler," diye konuştu.

Göçmen Lezzetler Tanıtıldı

Mesudiye köyünden Özlem Çotuk ise, "Biz Bulgaristan göçmeniyiz. Mesudiye köyümüzü ve köyümüzün lezzetlerini tanıtmak için buraya geldik. Valimiz ve halkımızla birlikte farklı lezzetleri tanıttık. Yoğun katılımdan dolayı herkes çok memnun kaldı. Kırma böreği, dızmana böreği, muhacir somunu, dizme tatlısı, oklavadan çekme tatlı, sütlü biber, oklavadan biber ve batırık gibi birçok yemeğimizi sergiledik," dedi.

Ankara'da bazı yollar kapalı olacak: Ankara kapalı yollar.... Ankara'da bazı yollar kapalı olacak: Ankara kapalı yollar....

Etkinliğin sonunda hazırlanan yöresel yemekler, katılımcılara ikram edildi. Programa, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, eşi Hatice Sarıibrahim, çeşitli kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA