Stephen Jen, Çinli şirketlerin 1 trilyon doları aşan dolar cinsi varlıklarını elden çıkarmaya başlayabileceğini ve bu durumun yuan üzerinde büyük bir etki yaratabileceğini belirtti. Jen, bu sürecin yuanın küresel piyasalardaki rolünü güçlendirebileceğini ifade etti. Ona göre, yuanın şu anda doğru fiyatlandırılmayan en büyük risklerden biri olduğunu ve küresel piyasalarda daha önemli bir pozisyon elde edebileceğini vurgadı.

Pandemi Sonrası Çin'in Yatırım Stratejisi

Jen, Çinli firmaların pandemi döneminden bu yana offshore yatırımlarda 2 trilyon doların üzerinde birikim yaptığını ve bu varlıkların, daha yüksek faiz oranları sunan dolar cinsi enstrümanlara yönlendirilmiş olabileceğini dile getirdi. Fed'in, ABD'de enflasyonun düşmesiyle birlikte faiz oranlarını beklenenden daha hızlı düşürebileceğini öngören Jen, bu durumun doların değer kaybetmesine neden olabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin en büyük inşaat projesi: Adıyaman'da büyük deprem konutları projesi sürüyor Türkiye'nin en büyük inşaat projesi: Adıyaman'da büyük deprem konutları projesi sürüyor

Fed Faiz Kararı Bekleniyor

Fed'in faiz kararı toplantısı, 18 Eylül 2024 Çarşamba günü yapılacak ve akşam saat 21.00'de Eylül ayı faiz kararı açıklanacak.

Muhabir: Haber Bülteni