Business Class ve Ekonomi sınıfında toplam 246 koltuk kapasitesine sahip bu uçaklar farklı ülkelerin havayolları tarafından tercih ediliyor. Haber amacıyla ABD’ye gerçekleştirdiğimiz uçuşumuzda İlk olarak Egypt Air Havayollarının Kahire-Washington DC seferini yapan 787-9 Dreamliner uçuşunu gerçekleştirdik. 11 saat 30 dakika süren bu yolculukta yaklaşık 9 bin 400 km mesafe kat edildi.

Boeing 787-9 Dreamliner kullanan havayollarından biri de Norveç’in Norse Atlantic Havayolları oldu. Dönüş uçuşunda New York City JFK Havalimanından Norveç’in Oslo-Gardermoen Havalimanı arasındaki 6 bin kilometrelik mesafeyi yaklaşık altı buçuk saatte kat ettik.

Buradan da Etiyopya Havayollarının Boeing 787 Dreamliner uçağıyla 55 dakika süren 386 kilometrelik kısa bir uçuşla Oslo-Gardermoen Havalimanından İsveç Stockholm-Arlanda Havalimanına ulaştık. Biz Ankara’ya aktarma yapmak için uçaktan ayrılırken, buradan yeni yolcularını alan uçak Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’daki Bole Uluslararası Havalimanına doğru yaklaşık 5.897 kilometre sürecek bir yolculuğa çıktı.

Şirketleri KVKK uyum sürecinde zorlu dönem bekliyor Şirketleri KVKK uyum sürecinde zorlu dönem bekliyor

Böylece uzun mesafe kat eden Boeing 787-9 Dreamliner uçaklarının Afrika-Amerika, Amerika-Avrupa ve Avrupa-Afrika arasında mekik dokuduğunun canlı şahidi olduk.

Muhabir: Necdet Gürsoy