CHP'den Şiddetle Mücadele Çalıştayı CHP'den Şiddetle Mücadele Çalıştayı

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, İtalya’nın Napoli kentinde düzenlenen G7 Savunma Bakanları Toplantısı’nda, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Austin, özellikle İsrail’in Beyrut ve çevresinde gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekerek, bu saldırıların azaltılması gerektiğini ifade etti. Sivil kayıpların sayısının "çok yüksek" olduğunu belirten Austin, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Austin, "İsrail’in saldırılarını azaltmasını görmek isteriz. Bu, bölgedeki sivillerin güvenliği için kritik bir öneme sahiptir," şeklinde konuştu. Ayrıca, sınırın her iki tarafındaki sivillerin evlerine dönebilmesi için bir müzakere sürecinin başlatılması gerektiğini söyledi. "Sivillerin güvenliğini sağlamak ve onların evlerine dönmelerini mümkün kılmak için uluslararası toplum olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz," ifadelerini kullandı.

Austin, G7 toplantısında İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile gerçekleştirdiği görüşmeyi de aktardı. Bu görüşmede, Gallant'ın BM Lübnan Geçici Gücü (UNIFIL) misyonuna yönelik saldırılara dair kaygılarını paylaştığını belirten Austin, Gallant'ın UNIFIL güçlerini hedef alma niyeti olmadığını açıkça ifade ettiğini kaydetti. Austin, "Gallant bana kendisinin ya da güçlerinin UNIFIL güçlerini hedef almak gibi bir niyeti olmadığına dair güvence verdi. Bu güçlerin saldırıya uğramaması son derece önemlidir," dedi.

Kaynak: İHA