Cem Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan kalıntılar Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi Cem Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan kalıntılar Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi

Adana’da, İçişleri Bakanlığı’nın ismini kullanarak sahte kimlik ve basın tanıtım kartı düzenleyen şüpheliler, ifadelerinde pişman olduklarını, kartları kırtasiyeden kendilerinin bastığını itiraf etti. Merkezi Mersin’de bulunan bir derneğin genel başkanlığını yapan F.A. ve arkadaşı E.V., İçişleri Bakanlığı’nın ismini kullanarak sahte kimlik ve basın tanıtım kartı düzenledi. İkili, bu kartları kullanarak Adana ve Mersin’de iş adamları ve bürokratlarla görüşmeler gerçekleştirdi.

İhbar Emniyeti Harekete Geçirdi

Geçen 11 Temmuz’da bir kişi, sosyal medya üzerinden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı etiketleyerek F.A. ve E.V.’nin sahte kartlarla insanları kandırdığını yazdı. Bu yazının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Ekipler, kısa süre içerisinde F.A. ve E.V.’nin içerisinde bulunduğu otomobili uygulama noktasında durdurdu. Araçta ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda İçişleri Bakanlığı’nın ismi ve logosu bulunan kart ile sahte basın kartı ele geçirildi.

‘Pişmanız’ Savunması Bile Kurtarmadı

Gözaltına alınan şüphelilerden E.V., "Sürecin böyle işlediğini bilmiyorduk. Kartları kırtasiyeden kendimiz bastırdık. Pişmanız. Bilsek yapmazdık" şeklinde savunma yaptı. F.A. ise "Ben Dünya Basın Federasyonu üyesiyim. Bu kartları hiçbir yerde kullanmadık" dedi. Ancak bu savunmalar şüphelileri kurtarmaya yetmedi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen E.V. ve F.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakan Yerlikaya Gereği Yapıldı Diyerek Paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin adliyeye sevk anlarını, "Gereği yapıldı" notuyla sosyal medya hesabından paylaştı. Bu olay, sahtecilikle mücadelede yetkililerin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: Haber Bülteni