Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoğlu, İsrail’in 1948 yılında Filistin’e yönelik başlattığı saldırıların, 7 Ekim 2023’te yeni bir boyut kazandığını belirtti. Mahitapoğlu, "İsrail’in bu saldırıları, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nden aldığı destekle daha da artıyor. Bu saldırılar Gazze ile sınırlı kalmıyor; Lübnan, Suriye, Yemen ve İran gibi bölgelere de yayılıyor," ifadelerini kullandı. Mahitapoğlu, sivil toplum kuruluşları olarak, hem Filistin’e destek vermek hem de bu vahşete ortak olan ülkeleri ifşa etmek için 6 Ekim’de sokaklarda olacaklarını vurguladı.

81 İli Kuşatacak Eylemler İçin Hazırlıklar Devam Ediyor

Mahitapoğlu, "Anadolu Filistin Dayanışma Platformu olarak, 81 ili kapsayan eylemler için çalışmalarımız sürüyor. 6 Ekim'de gerçekleştireceğimiz yürüyüşlerle, Filistin’e destek ve İsrail ile destekçilerine lanet etmek amacıyla bütün Anadolu şehirlerinde sesimizi duyuracağız," dedi. Eylemlerde, Filistin ve Türk bayrakları ile “Gazze’ye destek” içeren döviz ve pankartların taşınması bekleniyor.

Fılıstın-1

"Kapımıza Dayanacak Bu Sürece Hazırlıklı Olmalıyız"

Tüm Türkiye'yi yürüyüşlere katılmaya davet eden Mahitapoğlu, “Bu kadar yıkıma ve soykırıma rağmen, işgalci İsrail'in savunma hakkı olduğunu iddia eden emperyalist zihniyete karşı tüm Anadolu insanının bir milli mücadele ruhuyla harekete geçmesi gerekiyor. Gelecekte bu durum kapımıza dayanacak, bu sürece hazırlıklı olmalıyız,” diye konuştu. Mahitapoğlu, vicdan sahibi insanlara çağrıda bulunarak eylemlere katılmalarını ve siyonist İsrail'i destekleyen firmaların ürünlerini boykot etmelerini istedi.

Ankara’da 1 Milyona Yakın Katılım Bekleniyor

Ankara'daki yürüyüş, 6 Ekim saat 13.30’da Kurtuluş Parkı’ndan başlayarak Anadolu Meydanı’na kadar sürecek. Mahitapoğlu, "Ankara'daki etkinliğe 1 milyona yakın katılım bekliyoruz. Toplumun her kesiminden, tüm siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek alıyoruz. Burada Anadolu toplumunun ortak bir paydasını oluşturmaya çalışıyoruz," dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kadınlara Şiddet Uygulayanlara Rahat Nefes Aldırmayacağız" İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kadınlara Şiddet Uygulayanlara Rahat Nefes Aldırmayacağız"

Ankara'dan yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı ANFİDAP, şimdiye kadar 400'den fazla Filistin’e destek eylemi gerçekleştirmiş durumda. Mahitapoğlu, “Bu artık bir insanlık meselesi. Vicdanı olan herkesi, aileleriyle birlikte yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi