Bakan Yerlikaya, İstanbul’da güvenliği sağlamak amacıyla emniyet güçlerinin personel sayısını artırdığını ve güvenlik ekiplerinin etkinliğini güçlendirmek için çalışmalara devam edildiğini ifade etti.

2024 yılının ilk yarısında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yaklaşık 7 bin yeni personel katıldığını açıklayan Yerlikaya, “Gündüz ve gece ekip sayımızı iki katına çıkardık. Son olarak 2 bin 380 personel ve 174 araç daha takviye ettik,” dedi.

Yerlikaya, İstanbul'un huzur ve güvenliği için yapılan bu eklemelerin, mahalle mahalle ve sokak sokak güvenliği tesis etmeyi hedeflediğini belirtti. "Emniyet güçlerimiz, her an milletimizin emrinde ve hizmetindedir," ifadelerini kullandı.

İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapalı olacak! "Colour Run" etkinliği başlıyor İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapalı olacak! "Colour Run" etkinliği başlıyor

Kadın Hakları ve Şiddetle Mücadele Vurgusu

Bakan, kadın hakları ve özgürlüklerinin korunmasının ülkenin huzurunun temeli olduğuna dikkat çekti. “İçişleri Bakanlığı olarak en temel ilkemiz ülkemizin huzurudur. Kadına şiddete sıfır tolerans ile hareket ediyoruz,” diyen Yerlikaya, bu konuda kararlılıklarını yineledi. Vahşi bir cinayete kurban giden Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için başsağlığı dileyen Bakan, Beyoğlu’nda tacize uğrayan bir kıza da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan

"Huzurumuza Kast Edenlerle Mücadelemizi Sürdüreceğiz"

Yerlikaya, son zamanlarda yaşanan olayların ardından, kadınlara yönelik şiddet ve cinsiyet temelli saldırılara karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. “Huzurumuza kast edenlerle, suç odaklarıyla mücadelemizi gece gündüz demeden yılın 365 günü sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz,” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi