Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD), Ankara'nın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma adına önemli bir adım attı.

ANGİAD Başkanı Ertuğrul Onat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara'nın en önemli kültürel zenginliklerinden biri olan Gordion Antik Kenti'ni ziyaret ederek bu tarihi değere dikkat çektiler.

Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu

Gordion, sadece Ankara için değil, tüm Türkiye için büyük bir öneme sahip ve 2023 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilerek uluslararası alanda da tanınmış bir miras alanı haline geldi.

Gordion Antik Kenti, dünyanın en uzun süre yerleşim gören nadir alanlarından biri olarak biliniyor. Tarih sahnesinde önemli bir yer tutan bu antik kent, Frigya Krallığı'nın başkenti olarak anılıyor. Kral Midas'ın efsanevi zenginlikleri ve ünlü Gordion Düğümü'nün çözülmesi gibi tarihi olaylarla adını duyurmuş olan Gordion, Türkiye'nin kültürel zenginliklerini yansıtan bir miras alanı olarak kabul ediliyor.

ANGİAD ÜYELERİ ZİYARET ETTİ

ANGİAD Başkanı Ertuğrul Onat ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Gordion Antik Kenti'ni ziyaret etti ve bu tarihi alan hakkında detaylı bilgi aldılar. Gordion Müzesi'ni ziyaret ederek burada sergilenen eserleri inceleyen heyet, Kral Midas'ın tümülüsüne de özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Onat, Gordion'un Ankara'nın ilk, Türkiye'nin ise UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki 20'nci miras alanı olarak tescillenmesinin büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

ANGİAD olarak kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Ertuğrul Onat, bu tür değerlerin korunması için farkındalık yaratmanın önemine dikkat çekti. Onat, "Gordion gibi kültürel miraslarımızı koruma sorumluluğumuzun bilinciyle, bu zenginlikleri gelecek nesillere aktarmak için kararlıyız" diyerek, derneğin bu konudaki hassasiyetini ortaya koydu.

Muhabir: Hacer Koca