Özellikle Ankara Kulübü Derneği tarafından uzun yıllardır Ankara Haftası olarak belirlenen 5-13 Ekim tarihleri arasındaki zaman dilimi ve etkinlikler 5 Ekim Atatürk'ün Ankara Hemşehriliğinin kabulü ile resmen başladı. 13 Ekim Ankara'nın Başkent oluşunun yıldönümü ile bitecek olan hafta aralığında çok sayıda etkinlik ve resmi tören yapılacak. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr.Metin Özaslan Anıtkabir'de gerçekleştirilen törende Atatürk'ün mozolesine çelenk koyup saygı duruşunda bulunurken ; Ankaralı Seymenler aynı inanç ve bağlılıkta Atatürk'e olan yeminlerini hatırlattılar.

21E71Fb3 8Dc1 4Cf6 9Ac2 Fb6Fe5C4Ca62

0B29F351 82Df 46Be 9002 03E49194Cc00

İstanbul İçin Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı Geldi İstanbul İçin Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı Geldi

SEYMENLER YİNE EN ÖNDE

Kurtuluş Savaşı yıllarında özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sadakatlerini bildirip yarenlik eden Ankaralı Seğmenler ve bacı herhalde 5 Ekim Atatürk'ün Ankara hemşehrinin kabulü yıldönümünde Anıtkabir'de yine en önde yerlerini alırken Ankara Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Haydar Erseven bugünle ilgili bize özel şu açıklamaları yaptı : 
5 Ekim 1922’de “Beni Ankara’nın hamiyetli hemşehrileri arasına girmeye davet suretiyle tecelli eden iltifatınıza samimi ruhumdan arz-ı şükran eylerim…” diye başlayan tarihi mektubuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk , Ankara halkı tarafından kendisine yapılan hemşerilik teklifini kabul etmişti. Ankaralıların, Ankara’ya geldiği ilk günden beri kendisine gösterdikleri ilgiyi hiç unutmayan ve memnuniyetini bir çok kez dile getiren Atamız , bu yıl itibariyle tam 102 yıldır resmen Ankaralı.

Kaynak: Onur Dedeoğlu