Program kapsamında katılımcılara, yeni kariyer fırsatlarına adım atma şansı tanınırken her katılımcıya 62 bin 544 liralık destek sağlanacak.

GENÇİS PROGRAMI NEDİR?

2024 yılı için başlatılan İstihdam Garantili Nitelikli Genç Yazılımcı Yetiştirme Destek Programı (GENÇİS), yazılım alanında gençleri mesleki olarak geliştirmeyi ve bu sektörde nitelikli iş gücünü artırmayı hedefliyor. Programla, 35 yaşından gün almamış 178 genç yazılım eğitimi alarak sektörde iş bulma şansı elde edecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Programa, Ankara’da ikamet eden veya 2023 yılında depremden etkilenen Adana, Hatay, Kahramanmaraş gibi illerde yaşayan 35 yaşını doldurmamış gençler başvurabiliyor. Ayrıca, üniversitelerin sayısal veya eşit ağırlıklı puan türleriyle öğrenci kabul eden dört yıllık bölümlerden ya da bilişimle ilgili iki yıllık bölümlerden mezun olanlar başvuru yapabilecek.

Toplumsal farkındalık için Ankara'da önemli adım Toplumsal farkındalık için Ankara'da önemli adım

EĞİTİM VE KATILIM KOŞULLARI

Eğitimler çevrim içi olarak verilecek ve katılımcıların eğitimlere en az %90 oranında katılım göstermesi zorunlu tutulacak. Böylece, programın verimli geçmesi ve katılımcıların bilgi ve yetkinliklerini tam anlamıyla kazanması amaçlanıyor.

DESTEK MİKTARI

Projenin toplam bütçesi 11 milyon 132 bin 870 lira olarak belirlenmiş olup, her katılımcıya 62 bin 544 lira destek sağlanacak. Bu destek, gençlerin yazılım alanındaki eğitimlerine katkı sunarak, gelecekteki iş fırsatlarını artırmayı hedefliyor.

Kaynak: İHA