“Kardiyomiyositlerde Hipoksi İle İndüklenen Bikarbonat Transport Regülasyonunun İncelenmesi” başlıklı doktora tez çalışması, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2024 Yılı Üstün Başarı Ödülleri’nde "Sağlık ve Spor Bilimleri Yılın Doktora Tezi ve Tez Danışmanı Ödülü"ne layık görüldü.

Ga K F E Gb Xk A A90 Eo

Çankaya Belediyesi çocukların gelişimini eğlenceyle destekliyor Çankaya Belediyesi çocukların gelişimini eğlenceyle destekliyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Görkemli Ödül Töreni

Önemli ödül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, 8 Ekim 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"nde sahiplerine takdim edildi. Prof. Dr. Hilmi Burak Kandilci’ye tez danışmanı olarak, Dr. Gül Şimşek’e ise tez sahibi olarak ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.

Ga K F E Ga Wo A Az W H N

Törene, Türkiye genelinden birçok üniversite rektörü, akademisyenler ve devlet protokolü katılım gösterdi. Ödül takdiminde, bilimsel araştırmaların ülkenin geleceği açısından önemi vurgulanırken, özellikle sağlık ve spor bilimleri alanında yapılan çalışmaların büyük bir değer taşıdığına dikkat çekildi.

Ga K F E Gc Ww A A Eixq

Ödül Alan Çalışma: Kardiyomiyositlerde Hipoksi ve Bikarbonat Transportu

Kandilci ve Şimşek’in ödül kazandıkları tez çalışması, kalp hücrelerinde (kardiyomiyositler) oksijen yetersizliği (hipoksi) durumunda, bikarbonat taşımasının nasıl düzenlendiğini araştırıyor. Çalışma, kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok sağlık sorununda önemli rol oynayan mekanizmaları anlamamıza katkı sağlıyor. Tez, klinik açıdan büyük potansiyel taşıyan sonuçlar sunarak, bu alanda gelecekteki tedavi stratejilerine ışık tutabilecek nitelikte.

Ga K F E G Z W Y A Ay Go U

Üniversiteden Tebrik Mesajı

Ankara Üniversitesi, ödül sonrası yaptığı açıklamada, "Prof. Dr. Hilmi Burak Kandilci, Dr. Gül Şimşek ve Biyofizik Anabilim Dalımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." ifadelerine yer verdi. Üniversite, akademik kadrosunun bu başarısı ile gurur duyduğunu belirterek, bilimsel çalışmalara verdikleri önemin altını çizdi.

Kaynak: Hacer Koca