Konferans, Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelen bu dönemde yükseköğretimin geleceğine ışık tutacak önemli başlıkları gündeme getiriyor.

ABB'den, Polis Meslek Eğitim Merkezi Adaylarına Ücretsiz Parkur Hazırlık Kursu Desteği ABB'den, Polis Meslek Eğitim Merkezi Adaylarına Ücretsiz Parkur Hazırlık Kursu Desteği

Bu kapsamda düzenlenen ve konferansın en çok ilgi çeken oturumlarından biri olan Rektörler Paneli, akademik ve idari kadro başta olmak üzere pek çok katılımcı tarafından yoğun ilgi gördü. Panelde, Türkiye’de yükseköğretimin geleceği, yeni nesil üniversite modelleri ve Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında eğitim dünyasında yaşanacak dönüşümler tartışıldı.

Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılında Yükseköğretimin Gündemi ve Yeni Nesil Üniversiteler başlıklı panelin moderatörlüğünü, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek üstlendi. Prof. Dr. Yülek, açılış konuşmasında Türkiye’de yükseköğretimin gelişimine ve Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında üniversitelerin üstleneceği kritik role dikkat çekti.

PANELDE ÖNEMLİ KONUŞMACILAR YER ALDI

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayraktar, konuşmasında dijitalleşmenin ve yapay zekanın eğitim dünyasında yarattığı dönüşümlerden bahsederek, üniversitelerin bu süreçte inovasyona ve iş birliğine odaklanması gerektiğini vurguladı.

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eryılmaz, Türkiye’de yükseköğretimin global arenada rekabet edebilmesi için üniversitelerin özgün bilimsel araştırmalara daha fazla yatırım yapması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sanayi-üniversite iş birliklerinin eğitimde kaliteyi artıran önemli bir unsur olduğuna değindi.

Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yıldırım, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada üniversitelerin oynayacağı kritik rolü ele aldı. Ayrıca, kadın akademisyenlerin ve liderlerin yükseköğretimdeki etkisini artırmanın önemine vurgu yaptı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abacıoğlu, yeni nesil üniversitelerin sadece akademik bilgiyle değil, aynı zamanda öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimine katkıda bulunacak eğitim modelleri geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Hacer Koca