Ankara Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek olan Türk Yıldızları'nın prova ve gösteri uçuşları ile ilgili olarak kent sakinlerine önemli bir duyuruda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, Türk Yıldızları'nın 28-30 Ağustos tarihleri arasında çeşitli uçuşlar yapacağı belirtilerek, bu uçuşlar sırasında oluşabilecek yüksek ses düzeyine karşı dikkatli olunması istendi.

"Farklı Bakışlar Olsa da" sergisi Çankaya'da sanatseverlerle buluşuyor "Farklı Bakışlar Olsa da" sergisi Çankaya'da sanatseverlerle buluşuyor

Açıklamada, 28 ve 29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek uçuşların "çevre tanıma" ve "prova" amaçlı olduğu ifade edilirken, bu uçuşların Gölbaşı Mogan Gölü üzerinde yapılacağı bildirildi. 30 Ağustos tarihinde ise, Zafer Bayramı'nın coşkusunu artırmak amacıyla "selamlama" ve "gösteri" uçuşlarının gerçekleştirileceği ve bu uçuşların Anıtkabir ve Mogan Gölü üzerinde yapılacağı vurgulandı.

Valilik, şehir merkezi ve çevresindeki planlı prova ve gösteri uçuşlarının yüksek ses düzeyine neden olabileceği uyarısında bulunarak, vatandaşların bu durumdan kaynaklanabilecek olası rahatsızlıklar konusunda tedirgin olmamaları gerektiğini belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni