Ankara Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin tarımda verimliliğini artırmak ve mali yüklerini hafifletmek amacıyla 2024 yılı sıvı gübre desteği programını sürdürüyor. BelPlas AŞ tarafından üretilen organomineral ve mikrobiyal sıvı gübreler, %50 hibe ve %50 çiftçi katkı payı ile 20 litrelik bidonlarda Başkentli çiftçilere dağıtılmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BelPlas AŞ’nin kendi öz kaynaklarıyla ürettiği yüksek besin değerine sahip sıvı gübreleri, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde 25 ilçedeki yerli üreticilere ulaştırıyor. Bu destekle birlikte, çiftçilerin gübre teminindeki maliyetleri de önemli ölçüde düşüyor.

Organik Sıvı Gübrelerle Daha Verimli Topraklar

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından dağıtılan toprak dostu sıvı gübreler, azot, fosfor ve potasyum içeren bileşenleriyle öncelikle arpa ve buğday üreticilerine veriliyor. Bu gübreler, toprakların besin değerini artırarak çiftçilerin daha fazla hasat yapmasını sağlıyor ve yerel ekonomiye katkı sunuyor.

Başkan Yavaş'tan Gübre Desteği Açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Gerçek belediyecilik halk için çalışmak, üretmek, kente ve kentliye değer katmaktır. Gerçek belediyecilik budur.” diyerek gübre desteğinin önemini vurguladı.

Japon Dans Sanatçısı Fujima Rankoh Ankara’da Sahne Alacak! Japon Dans Sanatçısı Fujima Rankoh Ankara’da Sahne Alacak!

Uygun Fiyatlı ve Kaliteli Gübre Hedefi

BelPlas AŞ Ziraat Mühendisi Uzbay Aslan, bu yıl içinde toplamda 1 milyon 200 bin litre sıvı gübre dağıtmayı hedeflediklerini belirterek, “Kendi üretimimiz olan sıvı gübreler, piyasadakilerden 5 kat daha uygun fiyatlı olarak çiftçilerimize sunuluyor.” dedi.

Başkentte tarımın verimliliğini artırmak ve yerel ekonomiyi canlandırmak amacıyla devam eden sıvı gübre desteği, çiftçilerin maliyetlerini düşürerek tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğine de katkı sağlıyor. Çiftçiler, ekilen tahılların kardeşlenme ve sapa kalkma dönemlerinde kullanmak amacıyla bu desteğe yoğun ilgi gösteriyor.

 
 
Muhabir: Hacer Koca