Avukatlık ücret tarifesine zam geldi! İşte, yeni ücretler Avukatlık ücret tarifesine zam geldi! İşte, yeni ücretler

Türkiye'de hemen hemen her mahallede sokaklarda evlerden atılan asılı poşetlerdeki ekmekleri görmeniz mümkün her ne kadar ekmek fiyatları son yıllarda artsa da ekmek de israfın önüne geçilemiyor ve tasarrufu bir türlü sağlayamıyoruz.

Açlığın ve yoksulluğun günümüz dünyasında önemli bir sorun olduğu tartışmasız bir gerçekken Türkiye'de ekmek israfı konusunda bu vurdum duymaz gerçeklik oldukça düşündürücü bir hal alıyor. Türkiye'de günlük 10 milyon yaklaşık 10 milyon ekmeğin çöpe atıldığı tahmin edilirken Bu da yıllık yaklaşık 5 milyar TL gibi bir zarara denk geliyor.

ANKARA SOKAKLARI ATILAN EKMEKLERLE DOLU

Başkent Ankara'da bu konuda ciddi bir sorun yaşıyor. Hemen hemen Ankara'nın her sokağında vatandaşların yiyip tüketemediği ve poşetleyerek binalarının duvarlarına astığı ekmekler gözükmekte. Bu durumdan en çok faydalananlar ise çiftliklerinde hayvan besleyen insanlar köpekten ineğe kadar çok sayıda hayvan besleyen hayvan üreticileri günün belli saatlerinde atılan bu ekmekleri toplayarak ciddi bir geri dönüşüm sağlıyorlar.

Vatandaşlar ekmeklerin küflenmemesi için onları balkonlarında, damlarında ya da uygun yerlerde güneş altında kurutarak daha sonra çuvallara koymak suretiyle hayvanlarının tüketimlerine kullanıyorlar. Fırınlarda bayat ekmeğin çuvalı minimum 70 Türk Lirasına satılıyor.

Muhabir: Onur Dedeoğlu