BİM market bu kez banka kuruyor! BİM Banka avantanjları BİM market bu kez banka kuruyor! BİM Banka avantanjları

Peskov, operasyonun Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ile ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) arasında zorlu müzakereler sonucunda gerçekleştiğini belirtti. Ankara'da yapılan takasın, Milli İstihbarat Teşkilatı yönetiminde gerçekleştirildiğini ve birçok ülkenin katılımını gerektiren karmaşık anlaşma zincirleri oluşturulduğunu ifade etti.

"Peskov: Tamamen Farklı Durumlar"

Peskov, takasın Rusya'nın Ukrayna ile barış anlaşması imzalamak için taviz vermeye hazır olduğunun işareti olup olmadığı sorusunu cevapladı. Bu iki durumun tamamen farklı olduğunu belirten Peskov, uluslararası karmaşık sorunların ayrı ilkeler gerektirdiğini söyledi.

"Teslim Edilen Vatandaşlara Özel Karşılama"

Peskov, Putin'in Rusya'ya teslim edilen vatandaşları kırmızı halı ve tören kıtasıyla karşılamasını değerlendirdi. Bu karşılamanın, ülkelerine hizmet eden ve zor şartlarda çalışan kişilere bir övgü olduğunu belirtti. Rusya, yurt dışında tutuklu kalan vatandaşlarının serbest bırakılması için çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

"Uçakta Rus Olduklarını Öğrendiler"

Peskov, takasa dahil olan iki Rus istihbarat görevlisinin çocukları hakkında da bilgi verdi. Bu çocukların, Rus olduklarını ancak Ankara'dan havalanan uçakta öğrendiklerini belirtti. Rusça bilmeyen çocukları, Putin'in İspanyolca "Buenas noches" diyerek selamladığını ve onların Putin'in kim olduğunu bile bilmediklerini aktardı. Peskov, bu durumun ajanların işleri uğruna yaptıkları fedakarlıkların bir örneği olduğunu ifade etti.

Muhabir: Haber Bülteni