Ekimde bunu yapmayan EYT’liler emeklilik hakkını kaybedecek! Ekimde bunu yapmayan EYT’liler emeklilik hakkını kaybedecek!

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(ASMMMO) öncülüğünde Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde meslek mensuplarının yaşadığı mesleki sıkıntıları dile getirmek için eylem yapıldı. Türkiye'de 130.000 kadar mali müşavir ve muhasebeci bulunmakta Bu meslek mensubuna dahil olan çalışanlar ise üzerlerindeki iş yükünün stresin artmasından ötürü uzun zamandır şikayetçi oluyorlar öyle ki iş yükü ve stresten ötürü sağlığını kaybeden çalışırken kalp krizi geçiren meslek mensupları oluyor.

Önceki dönemlerde  başkanlığı yapan Ali Şahin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için elindeki laptop bilgisayarı yere fırlatıp kırarken ASMMMO  Başkanı Turgut Bahadır ise şunları söyled:

“Tüm meslektaşlarımız adına bizi yok sayan görmezden gelen kulak tıkayan makamların önünde çok uzun zamandır dile getirdiğimiz taleplerimizi açıklamak için bir kez daha toplandık. Enflasyonu biz mi yarattık? Enflasyon düzeltmesini son kez uzattık açıklamanız tüm meslek camiamızın son derece yaralamıştır.

Biz sizden uzatma istemiyoruz! Çalışmayan alt yapınızı düzeltmenizi istiyoruz. Enflasyon düzeltmesi adıyla vergi beklemek , ilerde muhtemel belirsiz kazançlar üzerinden vergi toplamak doğru değildir. Gelirin tanımına aykırıdır. Böyle bir vergi toplama yöntemi olamaz. Enflasyon düzenlemesi yıllık olmalıdır. Geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzenlemesi uygulanamaz. Bu gidişle beyanname gönderecek meslek mensubu bulamayacaksınız. Bu meslek sayenizde sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Üzerimizdeki angaryaları kabul etmiyoruz.

Muhabir: Onur Dedeoğlu