İstanbul’un fethinin 571. yıldönümünde Fatih Sultan Mehmed Han ve kahraman ordusu, tarihe altın harflerle yazılmış bu zaferin mimarları olarak hatırlanmaya devam ediyor. İşte bu önemli gün için yapılan açıklamalar…

PURSAKLAR BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇETİN’DEN KUTLAMA MESAJI

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, günün anlam ve önemine değinerek "İstanbul’un fethi, yalnızca bir şehrin değil, aynı zamanda ecdadımızın fetihler çağının dönüm noktasıdır. İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümünde, Fatih Sultan Mehmed Han ve ordusundaki kahramanları rahmet ve minnetle anıyorum," ifadelerini kullandı.

BİM market bu kez banka kuruyor! BİM Banka avantanjları BİM market bu kez banka kuruyor! BİM Banka avantanjları

POLATLI BELEDİYE BAŞKANI MÜRSEL YILDIZKAYA’DAN MESAJ

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise, "İstanbul'un Fethi'nin 571. Yıl dönümünü kutluyor; emsalsiz zaferiyle çağ açıp, kapatarak Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan Büyük Türk Hakanı Fatih Sultan Muhammed Han ve Şanlı Ordusunu rahmet ve minnetle anıyorum," dedi.

ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANI BAKİ DEMİRBAŞ’IN AÇIKLAMASI

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş da, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav); ‘Konstantiniyye bir gün feth olunacaktır, onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur’ sözlerini hatırlatarak “Fethin 571. yılında komutan Fatih Sultan Mehmet Han ile ordusunu rahmet ve minnetle yâd ediyorum," sözleriyle duygu ve düşüncelerini paylaştı.

SİNCAN BELEDİYE BAŞKANI MURAT ERCAN’IN KUTLAMA MESAJI

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, "İstanbul'un Fethi'nin 571’inci yıl dönümü kutlu olsun. Çağ kapatıp çağ açan, tarihin akışını değiştiren kutlu fethin yıl dönümünde Ceddimiz Fatih Sultan Mehmed Han başta olmak üzere bu toprakları bizlere miras bırakan tüm kahramanlarımızı şükranla, rahmetle yâd ediyorum," cümlelerini aktardı.

AKYURT BELEDİYE BAŞKANI HİLAL AYIK’IN MESAJI

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise "29 Mayıs 1453 günü İstanbul, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın müjdelediği güzel komutan Fatih Sultan Mehmed Han ve güzel askerleri sayesinde Müslüman toprağı oldu. İstanbul bize peygamber mirasıdır. Şehitlerimizin ruhları şad olsun," diyerek İstanbul’un fethinin önemini vurguladı.

NALLIHAN BELEDİYE BAŞKANI ERTUNÇ GÜNGÖR’ÜN MESAJI

Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör de Peygamber Efendimizin hadisini aktararak "‘Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, o ordu ne güzel ordudur.’ İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü kutlu olsun. Fatih Sultan Mehmet Han ile bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyorum," sözleriyle İstanbul'un fethini kutlayarak kahramanları andı.

Muhabir: Hacer Koca