Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Özbekistan'ın tarihi Semerkant şehrinde düzenlenen 13'üncü Uluslararası Şark Teraneleri Müzik Festivali'nde önemli bir rol oynadı. Özbekistan'ın tarihi Registan Meydanı'nda gerçekleşen festival, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) himayesinde düzenlendi ve dünya çapında birçok sanatçıyı bir araya getirdi.

Ankara'dan Kültürel İşbirliği Adımı

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, festival kapsamında TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev öncülüğünde, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden'in başkanlığında Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği toplantısı yapıldı. Bu toplantı, Ankara'nın sanat ve kültürel işbirliği alanındaki liderliğini pekiştirdi.

Festivalde Ankara'nın Etkisi

Festival, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in katılımıyla büyük bir coşkuyla başladı. Mirziyoyev, açılış töreninde yaptığı konuşmada, etkinliğin sanatçıları ve müzikseverleri bir araya getirmedeki önemine vurgu yaptı. Mirziyoyev, “Sanat ve müzik, toplumlar arasında barış ve birliktelik için güçlü bir köprüdür. Bu festival, dünya halklarına kardeşlik mesajı veriyor." dedi.

Ceren Kaçar, Ankara'da Cumhuriyet Dönemi Tangolarını Sahneleyecek Ceren Kaçar, Ankara'da Cumhuriyet Dönemi Tangolarını Sahneleyecek

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada ise, "Özbekistan'ın tarihi Semerkant şehrinde, 13'üncü Uluslararası Şark Teraneleri Müzik Festivali gerçekleşti. TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev öncülüğünde, başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Özden’in yaptığı Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği toplantısı düzenlendi" ifadeleri yer aldı.

Muhabir: Cansel Yıldız