Bahçeli'nin "Öcalan gelsin, TBMM'de silah bıraktığını ilan etsin" şeklindeki sözleri, siyaset arenasında geniş yankı buldu. Ayyüce Türkeş, Bahçeli'yi eleştirerek, "Bu sözleri duyduğumda kulaklarıma inanamadım" dedi.

Bahçeli'nin Çözüm Süreci Tartışmalarına İlişkin Sözleri

Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, yeni çözüm süreci tartışmalarına değindi. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Bakan Tunç’tan Kılıçdaroğlu’na tepki geldi: "Kanunlar karşısında kimsenin bir ayrıcalığı yok" Bakan Tunç’tan Kılıçdaroğlu’na tepki geldi: "Kanunlar karşısında kimsenin bir ayrıcalığı yok"

"Türkiye'ye getirilirken he türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız." 

"Bahçeli'yi Kınıyorum"

Bahçeli'nin bu açıklamaları, Ayyüce Türkeş tarafından büyük tepkiyle karşılandı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili olan Türkeş, yaptığı açıklamada, "Kulaklarıma inanamadım. Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli'yi kınıyorum" dedi. Türkeş, Bahçeli'nin sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

"Kimse Bu Koltuğun Sorumluluğunu Hafife Alamaz"

Ayyüce Türkeş, açıklamasının devamında ise Bahçeli'yi daha sert ifadelerle eleştirdi:

"Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan Türkeş'in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM'de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA.."

Kaynak: Haber Merkezi