Bahçeli, Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve TBMM'de konuşma yaparak terör örgütünün dağıldığını ilan etmesi gerektiğini belirtmişti. Bu açıklama sonrasında gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği tepkiye çevrildi.

Erdoğan'dan Birlik Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin önerisini dolaylı yoldan destekleyen ifadeler kullandı. Erdoğan, Türkiye'nin geleceğinde terörün yeri olmadığını vurgularken, açılan fırsat penceresinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, şöyle dedi:

Melih Gökçek’ten 1 şişe elma sirkesi kampanyası! Melih Gökçek’ten 1 şişe elma sirkesi kampanyası!

"Türkiye'nin geleceğinde teröre yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Açılan bu tarihi pencerenin hesaplara kurban edilmemesini istiyoruz. Hep beraber terörün olmadığı Türkiye'yi inşa edelim istiyoruz. Yaşı 40'ın üstündeki kardeşlerim, eski Türkiye'nin nasıl bir sorunlar yumağı olduğunu hatırlamaktadır."

Bahçeli'nin Öcalan Çıkışı: Meclis'te Konuşabilir

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamalar, siyaset gündeminde büyük yankı uyandırdı. Bahçeli, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Terörist başının tecriti kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grubunda konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'Umut Hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın"

Kaynak: Haber Merkezi