Teknoloji

Bakan Uraloğlu duyurdu: Siber Güvenlik Başkanlığı kurulacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da düzenlenen Dünya Gazetesi İklim Ekonomisi Sürdürülebilir Ulaştırma ve Akıllı Altyapı Sistemleri Zirvesi'nde Türkiye'nin siber güvenlik konusundaki başarısına dikkat çekti. Uraloğlu, Türkiye'nin 17 milyondan fazla IP adresini yerli ve milli yazılımlarla sürekli taradığını belirterek, "Siber güvenlik alanında dünyanın en güvenli ülkelerinden biriyiz. Dünyada ilk 10'dayız" dedi.

Abone Ol

HER GÜN 440 SİBER SALDIRI ENGELLENİYOR

Uraloğlu, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ve 2 bin 400'ün üzerinde Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) ile iş birliği içinde her gün 440 civarında büyük siber saldırıyı engellediklerini açıkladı. Türkiye'nin kamu ve özel sektör kurumlarıyla güçlü bir koordinasyon içerisinde olduğunu belirten Bakan, "7/24 çalışan USOM ile dünya çapındaki uzmanlarla iş birliği yapıyoruz. Bu sayede her gün ciddi boyutlarda saldırıları bertaraf ediyoruz" dedi.

SİBER GÜVENLİK BAŞKANLIĞI GELİYOR

Bakan Uraloğlu, mevcut siber güvenlik altyapısının daha da güçlendirilmesi için Siber Güvenlik Başkanlığı’nın kurulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bu yapının, ülkenin siber savunma kapasitesini artırarak global tehditlere karşı daha etkin bir koruma sağlayacağını vurgulayan Uraloğlu, "Daha profesyonel ve güçlü bir yapıyı hayata geçiriyoruz. Hali hazırda güçlü bir altyapımız var ve bunu daha da geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, siber güvenlik konusundaki çalışmaları daha da ileri taşımak için sürekli gelişim ve inovasyon odaklı olduklarını belirterek, ülkenin bu alandaki gücünü artırmak için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.