Sözde hayvanserverler olduklarını söyleyen ancak mama sektörüyle işbirliği içinde olan bazı kesimlerin engellemeleri nedeniyle başıboş köpek sayısının 10 milyona yaklaştığı Türkiye’de hemen hemen her gün bir ilimizden köpek saldırısı haberleri geliyor. Sorunun çözülmesi için hükümete çağrıda bulunan vatandaşların sesi nihayet duyuldu.

Başıboş köpek sorunu için harekete geçen hükümet ilk etapta köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyor. Bir ay içinde sahiplenmeyen köpeklerin ise uyutulması konuşulan çözümlerden biri olarak öne çıkıyor.

TÜRKİYE SERVET HARCAMIŞ

Başıboş köpek sorunu için 4 bakanlık çalışmalarını sürdürürken başıboş köpekler ile ilgili Cumburbaşkanı Erdoğan’a sunulan raporda ise dikkat çeken detaylar yer aldı.

"Toplum güvenliğinin tehdit altında olduğu" vurgulanarak sunulan raporda, 707 milyon TL değerinde kuduz aşısı yapıldığı, son 5 yılda köpek mamasına 84 milyar TL ödendiği de belirtildi.

Ayrıca raporda, sokak hayvanları kaynaklı son beş yılda 3 bin 534 trafik kazası gerçekleştiği, bu kazalarda 55 kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

TBMM TATİLE GİRMEDEN YASALAŞMASI PLANLANIYOR

Başıboş köpek sorununa karşı çıkarılacak yasa tasarısının TBMM’ye gelmesi beklenirken konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, "Büyük ihtimalle Meclis yaz tatiline girmeden yasalaşır" dedi.

FETÖ Elebaşı Gülen'in Yeni Adresi: Pensilvanya'daki Lüks Malikane FETÖ Elebaşı Gülen'in Yeni Adresi: Pensilvanya'daki Lüks Malikane

Yenişehirlioğlu, "STK-üniversitelerle görüşeceğiz, muhalefetten destek isteyeceğiz, görüşmelere başladık. Çalışmaları yürütüp paydaşlardan aldığımız bilgileri raporlaştıracağım, Cumhurbaşkanı'na da sunacağım" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Haber Bülteni