Ahmet Davutoğlu: "Beni 'Orta Doğu'nun en tehlikeli adamı' ilan ettiler! Ahmet Davutoğlu: "Beni 'Orta Doğu'nun en tehlikeli adamı' ilan ettiler!

AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan kanun teklifi, savunma sanayiinin finansal yapısının güçlendirilmesini amaçlıyor. 12 maddeden oluşan bu teklif, özellikle Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerinin artırılmasına yönelik maddeler içeriyor. En çok dikkat çeken düzenleme ise kredi kartı limiti 100 bin TL’yi aşan vatandaşlardan yıllık 750 TL'lik bir katkı payı alınması maddesi oldu.

Destici’den Savunma Sanayiine Destek Çağrısı

Cumhur İttifakı'nın güçlü destekçilerinden biri olan Mustafa Destici, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, söz konusu düzenlemeye karşı çıkanları sert bir dille eleştirdi. Destici, "100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim. Vermezsen sonun Suriye gibi olur, vermezsen sonun Irak gibi olur, vermezsen sonun Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, polis kanını veriyor, güvenlik korucusunu ailesini veriyor, sen 750 lira vermişsin çok mu?" şeklinde konuştu.

"Yunanistan’ı, Batı’yı ve Ermenistan’ı Savunuyorlar"

Destici’nin asıl dikkat çeken açıklaması ise muhalefete yönelik suçlamaları oldu. Eleştirilerde bulunan kişilerin Türkiye karşısında yer alan güçleri savunduğunu iddia eden Destici, "Onların derdi, biliyorsunuz bunların takımı, savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil DEM’lileri savunuyorlar. Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan’ı savunurlar, Batı’yı savunurlar, Ermenistan’ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni savunduğunu görmedim" ifadelerini kullandı.

"Atatürk ve Laiklik Adı Altında Devlet Düşmanlığı Yapıyorlar"

Muhalefetin tutumunu Atatürkçülük ve laiklik kavramlarının arkasına saklanarak devlet düşmanlığı yapmak olarak tanımlayan Destici, bu tür eleştirilerde bulunanların samimiyetsiz olduğunu belirtti. Destici, şu cümleleri aktardı:

"Atatürkçülük adı altında, Atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına saklanarak devlet, vatan din düşmanlığı yapıyorlar. Benim tavsiyem şu, onun vermediği 750 lirayı da biz veririz, bu millet verir. Bu milletin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasına ihtiyacı yok. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, demlenmeye devam etsin"

Kaynak: Haber Merkezi