Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce başlatılan program kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Belgesi” almaya hak kazandı.

Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesindeki Spor Bilimleri Fakültesinde yapılan Ankara Üniversitesi 630. Senato Toplantısı öncesinde belge takdim töreni gerçekleştirildi.

“Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Belgesi”, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe tarafından Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel’e takdim edildi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yaptığı konuşmada, Spor Bilimleri Fakültesini aldığı bu önemli belgeden dolayı kutladığını belirterek, “Belgeyi almak önemli ama onu sürdürmek çok daha önemli” ifadelerini kullandı.

Belgeyi veren İl Sağlık Müdürü’nün fizik tedavi uzmanı, belgeyi alan hocanın Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı, ona eşlik eden kişinin de endokrinoloji uzmanı olduğuna dikkati çeken Ünüvar, “Yani hem beslenme hem fizik tedavi hem de sportif etkinlik anlamında çok manidar bir belge takdimi oldu” diye konuştu.

İŞ HAYATINDA SAĞLIKLI KALMAK

Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe ise, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı” hakkında bilgi verdi.

ÖSYM duyurdu: Spor Bilimleri için Özel Yetenek Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı ÖSYM duyurdu: Spor Bilimleri için Özel Yetenek Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı

Günümüzde insanların yaşantısının büyük bir kısmını işyerinde geçirdiğini aktaran Kurtcebe, “Yapılan araştırmaya göre, 2021 yılında haftalık ortalama 43 saatin üzerinde işyerinde zaman harcadığımız görülmekte. Bu da haftalık sürenin yaklaşık üçte birine tekabül etmekte. Tabii yaşamın bu kadar büyük bir kısmı iş hayatında geçtiği için iş hayatında sağlıklı kalmanın, sağlığı devam ettirmenin ve sağlığı korumanın yollarını aramak durumundayız” dedi.

Kurtcebe, obezitenin artık bulaşıcı olmayan salgın hastalık boyutunda değerlendirildiğine dikkati çekerek, “Hepimizin kendi açısından bir hikayesi olabilir. Bu hikayeler çoğaldıkça da sağlıklı bir hayat sürme açısından hepimiz inşallah çok daya iyi noktalara geleceğiz. Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir millet durumuna evrileceğiz” diye konuştu.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş