Geçen Haftadan Devam...

İçerde maske takan yok, hijyen yok, kalabalık göbek taşında oturacak yer yok, havuzun üzerinde kirler yüzme yarışı yapıyor. Keseci kese yaparken ensemde nefesini hissediyorum. Öksürdükçe partiküller benim üzerimde. Sosyal mesafe hiç yok. Azarlanmış psikolojisiyle 25 dakika sonra orayı terk ettim, çıkarken lobide oturanlarda maske yok, hemşire hanım yerinde önce olduğu gibi yine yok, bana maske tak diye azarlayan bey dışarıda ama onda da maske yok.

Acaba tipimi mi beğenmediler de bu kadar çok psikolojik şiddet uyguladılar diye iç geçirdim. Eski Haymana değişmemiş ben Haymanalıyım bana bunu yapan misafirlere neler yapmaz ki! Konferanslarımda, kitaplarımda gönüllü Turizm elçisiyim ya herkese öve öve anlatıyorum ya, birde bunun geri bildirim dönüleri oluyor. Maalesef tesis var ama hizmet yok. Sayın Belediye başkanım; takım elbiseyle havuza girerek iyi bir tanıtım ivmesi yakalamıştı, sürekli reklam vererek Haymana'yı tanıtıyor, Allah razı olsun. Ama siz tanıtım yapıp misafir getiriyorsunuz, personeliniz kovuyor, bence yorulmayın. İşsizlik var, ama bu insanlar işinden mutlu değil galiba? Misafirleri küstürebiliyor. Güler yüzlü, çözüm üretici, Haymana'yı iyi temsil edecek, işini seven en önemlisi işi konusunda iyi eğitilmiş personeller olsaydı keşke. Bu benim fikrim. Galoş giy diyerek azarlayan, somurtan, ağzı küfürlü, ilk fırsatta kapının önüne sigarayla çıkan, sanki zorla orada çalıştırılıyor imajı veren personel yerine; daha saygılı, kibar, çözüm üretici, güler yüzlü profesyoneller olsaydı. (Çoğunu tenzih ediyorum bu benim izlenimlerim ve yaşadıklarım...)

Pandemi çok önemli çok ciddi tedbir alınması gerekli, bir işletmede farklı diğerinde farklı tedbir olmaması lazım, maske yoksa satılmalı yada hediye edilmeli, personel kendisini Hemşire olduğunu unutup, başhekim gibi davranmamalı. Her müşterinin velinimet olduğu unutulmamalı. Personelin önce kendisi maske vs. tedbir alıp sonra gelen misafiri uyarıp maskesi yoksa temin etmeli, onu azarlayıp aşağılamamalı. Konuyu işletme müdürüne ilettim o da çok üzüldü. İlgi ve alaka ile gönlümü almaya çalıştı. Bende hatalıyım, diğer kaplıcada maske istenmemişti, bu kaplıcada uyarı tabela işareti yoktu ıslak zemin olduğu için düşüncesizlik ettim. Acaba bu kurallar sadece bana özel mi uygulanmak istendi? Diğerleri kurala uymuyordu, keşke herkese aynı kurallar geçerli olsaydı diyerek kendimce sorguladım. Ne zaman güler yüzlü, kibar işini seven personel hizmet vermeye devam eder ise, o vakit ben de tekrar romanlarımda, makalelerimde, konferanslarımda ve dost meclislerinde kaplıcaların gönüllü turizm elçiliği görevime devam ederim.

Her bir Haymanalı hemşerim güler yüzlü hizmeti fazlasıyla hak ediyor. İş verilmesinden yanayım hatta ne kadar çok insan istihdam edilebilirse çok sevinirim, kimse işiyle sınanmasın amacım eğitim verilmesinden yana, öğretilmesinden yana, iş psikolojisinde o personellerin mutsuzlukları bulunup çözülmesinden yana. Küstürülmüş kalbi kırılmış bir hemşeriniz olarak nerede yanlış yapıyoruz diye görmemiz için bu hafta köşeme bu nahoş olaya yer verdim, umarım kıssadan hisse çıkaran olur. İki Adım ilerideki aracıma binince ilk işim maske takmak oldu. Lütfen maske takın, hijyen kuralları ve sosyal mesafeye uyun. Sizleri Yüce Allah'a emanet ediyorum, Hoşça kalın.