“Bir kere dene bir şey olmaz”, bu söz çok anlamlıdır ve teşvik edicidir. Ne gelirse başımıza merakımızdan gelir ya hani. İşte o sözün tam karşılığı bu. Bir kere dene nasılmış? Bir tat bir şey olmaz, beğenmezsen kullanmazsın, bak bulutların üstünde uçacaksın, dertlerin hemen bitiyor bir nefes çek rahatlıyorsun, cinsel gücün artacak, bunu erkek adamlar kullanır gardaş gibi... Bu teşvik edici ve yönlendirici sözlerle arkadaş çevresi çocuklarımızı cesaretlendirip madde bağımlısı yapıyorlar. Kız arkadaşları, mahalleden arkadaşları, komşu çocukları bilinçli ve kasıtlı olarak eğlence ortamı yapıp, uyuşturucu ve diğer maddelere teşvik ediyorlar.

Önceleri parasız veriyorlar sonra bağımlı edildikten sonra parayla satıyorlar. Şekere benzeyen renkli üzerlerinde minik emojiler var. Bunlar sentetik uyuşturucular. Sigara gibi sarılan esrar, kokain, metamfetamin ve damar yoluyla alınan eroin maddesi karbonata benzeyen uyuşturucu kullandırıyorlar aman dikkat! Bin yılın felaketi ve belası narkotik maddelerdir.

Dünyanın başına bela olan baronlar üretir, torbacılar satar; dost ve arkadaş çevresi alıştırır. Şahıs bir kere kullandı mı bırakamaz, temin etmek için gözlerinizin önünde suç makinası olur, etrafa zarar verir. O maddeyi bulmak için her şeyi yapar. Bu illeti kullanma yaşı çocuklara kadar düştü. Sentetik uyuşturucular her yerde bulunabiliyor, hem de ucuza! Türk polisi ve Jandarması uyuşturucu satıcılarına göz açtırmıyor, sürekli operasyonlar yapıyor. İyi ki varsınız polisim ve jandarmam. Kafa yapıcı uçucu maddeler; çakmak gazı, tiner, bali, sentetik uyuşturucular, haplar, narkotik maddelerin tamamı hepsi bağımlılık yapıyor. Sevdiklerimizi koruyalım onların bu maddeleri almasına kullanmasına müsaade etmeyelim.

Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu maddelere savaş açtı. “Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte uyuşturucu ile mücadeleye var mısınız?'' Ankara Emniyet Müdürlüğü whatsapp uyuşturucu ihbar hattı 0 552 155 06 06 numaralı hatta uyuşturucu madde satışı, uyuşturucu kullanımı, uyuşturucu üretimi gibi tanık olduğunuz her konuyu konum atarak, fotoğraf göndererek 24 saat iletişim kurabilirsiniz. Direk olarak 112-155-156 numaralı telefonları ücretsiz 24 saat arayıp ihbar edebilirsiniz. Haymana İlçe Emniyet Müdürlüğünü direk arayıp ihbar edebilirsiniz. Uyuşturucu ile mücadeleye destek verelim.

Üyesi olduğum Yeşilay Derneğine destek vererek madde bağımlılığıyla mücadele edebilirsiniz. Yeşilay Derneği Haymana temsilciliğinde Altan Devrim kardeşimizin çalışmaları taktire şayandır. www.yesilay.org.tr üye olabilirsiniz, uyuşturucuya hayır kampanyasına destek veren herkese teşekkür ederim. Geleceğimiz, en çok sevdiklerimizin gözlerimizin önünde erimesine göz yummayın, uyuşturucu ile mücadeleye destek olun.

Allah'a ısmarladık, hoşçakalın.