Bitlis’in Tatvan ilçesinde meydana gelen minibüs kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı. Sabah saatlerinde Tatvan’a bağlı Koyluca köyü yakınlarında gerçekleşen kaza, Gaziantep’ten Van istikametine seyreden 74 BG 758 plakalı minibüsün yoldan çıkarak şarampole devrilmesiyle meydana geldi.

Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ni araması üzerine olay yerine sağlık, AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından M.Ç. adlı vatandaş hayatını kaybederken, yaralanan 11 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu arada, kaza haberine ilişkin sosyal medyada yoğun bir ilgi gösterildi. Sosyal medya kullanıcıları, Tatvan'daki kaza haberini paylaşarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Haberin ardından, birçok kişi kaza mağdurlarına destek mesajları gönderdi.

Yetkililer, kazada hayatını kaybeden kişinin kimliği ve yaralıların durumuyla ilgili olarak kamuoyuna bilgi verdi. Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının stabil olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

Ankara'da sanayide  yanan otomobil kullanılamaz hale geldi Ankara'da sanayide yanan otomobil kullanılamaz hale geldi

Kaynak: İHA