Bolu Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Karayolları 4’üncü Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul istikametinde Temmuz ayının sonunda çalışmalara başlanacağını duyurdu. Heyelan riski nedeniyle geçtiğimiz yıl tünel tüpünün Ankara istikametinde kalan kısmı 90 metre uzatılmıştı. Bayındır, İstanbul istikametinin trafiğe kapatılarak çalışmalara başlanacağını ve TEM Otoyolu’nun 50 gün trafiğe kapalı kalacağının öngörüldüğünü belirtti.

Alternatif Yol D-100

Trafik, Abant kavşağından D-100 devlet yoluna yönlendirilecek. Tünel tüpü, her biri 7 milimetre kalınlığında olan çift plakalı koruge çelik yapı olarak 300 ton çelik kullanılarak 67 metre uzatılacak.

ASKİ duyurdu: Ankara'da sular nerelerde kesilecek, ne zaman gelecek? ASKİ duyurdu: Ankara'da sular nerelerde kesilecek, ne zaman gelecek?

Yol Çalışmaları ve Tünel Genişletme

Yeniçağa ile Bolu arasında TEM Otoyolu’nda yapılan yol yapım çalışmalarının ardından tünel için çalışmaların başlayacağını ifade eden Bayındır, “Bolu Dağı Tüneli çıkış kortlarında meydana gelen heyelan nedeniyle Ankara istikametindeki tünel tüpünü uzatmıştık. İstanbul istikameti için çalışmalara başlayacağız. İnşallah bu ayın sonuna doğru, oradaki çalışmalarımızı başlatacağız. Yaklaşık 50 gün kapalı kalmasını öngörüyoruz,” dedi.

Kaynak: İHA