Dursun ERKILIÇ

Türkiye’de Okçuluk Federasyonu 1961 yılında kurulsa da Türklerde okçuluğun tarihi Oğuz Kağan’a kadar uzanır.

Arda Güler'in parlak performansı Ancelotti'yi zora soktu Arda Güler'in parlak performansı Ancelotti'yi zora soktu

Oğuz Kağan Destanı’nda ok ve yay, farklı şekillerde yer alırken, Türk kültürünün geçmişinde okçuluk geniş bir yer tutar.

Son yıllarda özellikle Mete Gazoz’un Avrupa, dünya ve olimpiyat alanlarında elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Türk okçuluğu, belediyelerin ve üniversitelerin amatör spor faaliyetleri arasına girdi.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ SPORCULARI

Bu konuda öne çıkan okullardan biri Çankaya Üniversitesi oldu.

Çankaya Üniversitesi sporcularından Mustafa Buğrahan Çoban Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazanırken, Berkay Karayaka ise Türkiye 8.’si olmayı başardı.

ÜNİVERSİTEDEN KUTLAMA

Çankaya Üniversitesi, “Üniversitelerarası Okçuluk Şampiyonasında Altın Madalya” başlıklı açıklamasıyla sporcularını şöyle kutladı:

“Üniversite Sporları Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Açık Alan Üniversitelerarası Okçuluk Şampiyonası 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında Eskişehir'de gerçekleşti. Turnuvada üniversitemizi temsil eden sporcularımızdan Berkay KARAYAKA Türkiye 8.'si, Mustafa Buğrahan ÇOBAN ise Türkiye şampiyonu olarak altın madalya almaya hak kazanmıştır. Sporcularımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.”

Muhabir: Dursun Erkılıç