Türkiye ile İzlanda bugüne kadar 14 kez karşılaştı. Bu maçların 13’ü resmi, 1’i ise özel karşılaşma olarak kayıtlara geçti. Milliler, bu maçların 3’ünde galip gelirken, İzlanda 8 kez sahadan zaferle ayrıldı. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Türkiye, İzlanda’ya karşı oynadığı maçlarda 14 gol atarken, kalesinde 24 gol gördü. Son olarak 9 Eylül 2024’te İzmir’de oynanan maçta Türkiye, İzlanda’yı 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Millilerin 635. Maçı

A Milli Takım, İzlanda karşılaşmasıyla birlikte tarihindeki 635. maçına çıkacak. Bugüne kadar oynadığı 634 karşılaşmada 247 galibiyet elde eden milliler, 238 kez mağlup oldu ve 149 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı. Ay-yıldızlılar, bu maçlarda rakip filelere 865 gol bırakırken, 906 golü de kalesinde gördü.

Galatasaray macerası sona mı eriyor? River Plate, Icardi için 15 milyon dolar hazırlıyor! Galatasaray macerası sona mı eriyor? River Plate, Icardi için 15 milyon dolar hazırlıyor!

Montella’nın Yönetimindeki 17. Maç

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Türkiye'nin başında 17. maçına çıkmaya hazırlanıyor. Montella yönetimindeki milliler, geride kalan 16 karşılaşmada 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. İtalyan teknik adam, İzlanda karşısında galibiyet sayısını artırmayı hedefliyor.

Sakatlık ve Cezalar Millileri Zorluyor

Samsun’da Karadağ ile oynanan maçta sakatlanan Barış Alper Yılmaz, İzlanda karşısında forma giyemeyecek. Aynı karşılaşmada sarı kart gören Kaan Ayhan da cezalı olduğu için kadroda yer almayacak.

Maçı Damian Sylwestrzak Yönetecek

İzlanda ile Türkiye arasındaki kritik karşılaşmayı Polonyalı hakem Damian Sylwestrzak yönetecek. Sylwestrzak’ın yardımcıları Pawel Sokolnicki ve Bartosz Kaszynski olacak. Maçın 4. hakemi ise Marcin Kochanek.

A Milli Takım’ın Aday Kadrosu

  • Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Berke Özer (Eyüpspor)
  • Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür, Samet Akaydin (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma)
  • Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica)
  • Forvet: Ahmed Kutucu (Eyüpspor), Arda Güler (Real Madrid), Yunus Akgün (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Getafe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı