Benfica ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında, Atletico Madrid’in deplasman tribününde yer alan bazı taraftarlar Nazi sembolleri sergiledi. UEFA, bu hareketi "uygunsuz davranış" olarak değerlendirerek kulübe 30 bin euro para cezası kesti. Ayrıca, Atletico Madrid taraftarlarına bir sonraki deplasman maçında tribüne girmeme cezası uygulandı.

Nazi

Merih Demiral’a "Bozkurt" İşaretinden 2 Maç Men

Merih Demiral, milli maç sırasında "bozkurt" işareti yaptığı gerekçesiyle UEFA tarafından iki maçtan men cezası almıştı. Bu karar, bazı çevreler tarafından "siyasi semboller ve ifade özgürlüğü" tartışmalarını gündeme getirdi. Özellikle Atletico Madrid’e yönelik daha hafif cezaların verilmesi, çifte standart eleştirilerini de beraberinde getirdi.

Merih Demiral

Lazio'ya Irkçı Tezahüratlar Nedeniyle Para Cezası

UEFA’nın ceza politikası, Lazio Kulübü’ne verilen ceza ile de eleştirilmeye devam ediyor. Anderlecht ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında, Lazio taraftarlarının ırkçı tezahüratlarda bulunması nedeniyle kulübe 45 bin euro para cezası kesildi. Bununla birlikte, Lazio'nun iki tribünü bir yıllığına kapatıldı. Bu ceza, UEFA'nın ırkçılığa karşı sert tutumunu gösterirken, diğer bazı kararların hafifliği sorgulandı.

Didim'de kamp engelleri aştı Didim'de kamp engelleri aştı

Lazio

Kaynak: Haber Merkezi