Ankara'nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 13 Ekim 2024 tarihinde düzenlenecek olan Runkara Uluslararası Yarı Maratonu için Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

7 BİN KOŞUCU KATILACAK

Yarışa bu yıl 7 bin ulusal ve uluslararası koşucunun katılması bekleniyor. Organizasyon, evrensel değerlerin ve uluslararası dayanışmanın kutlanmasını amaçlarken, Ankara’nın kültürel ve tarihi mirasını da dünya ile buluşturacak.

MARATONUN ROTASI: BAŞKENT'İN KALBİ

Geçtiğimiz yıl, Cumhuriyetin 100. yılı anısına Anıtkabir'den başlayıp ATO Congresium'da sona eren yarış, bu yıl Başkent Millet Bahçesi'nden (Atatürk Kültür Merkezi) start alacak. 21 kilometrelik parkurda, koşucular sırasıyla Tandoğan, Anıtkabir, Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Bulvarı ve Hipodrom Caddesi güzergâhını takip ederek yarışı yine Başkent Millet Bahçesi’nde tamamlayacaklar.

Hidayet Türkoğlu güven tazeledi: Yeniden TBF başkanlığına seçildi Hidayet Türkoğlu güven tazeledi: Yeniden TBF başkanlığına seçildi

AMATÖR VE PROFESYONEL KOŞUCULARA AÇIK

21 kilometre uzunluğundaki yarı maraton, 18 yaşını doldurmuş amatör ve profesyonel tüm koşuculara açık olacak. Bu geniş katılımla Runkara, sadece sporun değil, aynı zamanda Ankara’nın uluslararası arenada daha fazla tanıtılmasını hedefliyor.

Kaynak: Fatma Doğanay