CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından, '11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü' dolayısıyla Ankara'da siyah t-shirtlerle yürüyüş düzenlendi. Etkinlik, Kuğulupark'ta toplanan grup tarafından gerçekleştirildi.

Nikaragua, İsrail ile diplomatik ilişkileri sonlandırdı Nikaragua, İsrail ile diplomatik ilişkileri sonlandırdı

Pankartlarla mesaj verdiler

Grup, ellerinde "Sen, ben, biz birbirimizin çaresiziyiz" ve "Çocuk bedenine dokunma" yazılı pankartlarla sloganlar atarak dikkat çekti. Buradan yürüyüşe geçen katılımcılar, Atatürk Bulvarı'nda bir süre oturma eylemi yaptı. Yürüyüş, Türkiye Belediyeler Birliği önünde basın açıklaması ile sonlandırıldı.

"Tahammülümüz kalmadı"

Grup adına konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, 2012 yılından bu yana Birleşmiş Milletler’in kız çocuklarının cinsiyetleri nedeniyle maruz kaldıkları eşitsizlik, eğitim hakkı, beslenme ve zorla evlilik gibi konuları gündemine alarak bu günü Dünya Kız Çocukları Günü ilan ettiğini hatırlattı.

Kaya, sadece İstanbul’da son 5 yıl içinde cinsel istismar suçuyla mağdur olan ve şikayetçi olan çocuk sayısının 10,844 olduğunu öne sürerek, “Çocuklarımızın hayatlarının son dakika haberlerine, gazete manşetlerine düşmesine artık tahammülümüz yok." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi