7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, geçtiğimiz günlerde Lübnan’ı da hedef alarak bölgedeki gerilimi daha da artırdı. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’a yönelik suikast girişimi ile başlayan saldırılar, her geçen gün büyüyerek devam ediyor. İsrail’in bu saldırgan tutumu, sadece Filistin değil, Lübnan sınırında da endişelere yol açıyor.

"Türkler Bu Konuda Kararlıdır"

Siyaset bilimci Murat Bahadır Akkoyunlu, programda yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye’nin Orta Doğu politikasına vurgu yaptı. Akkoyunlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devlet kararının üzerine konuşuyor. Türkler bu hususta poker oynamazlar. Bu çok nettir." diyerek, Türkiye’nin bölgedeki kararlılığını ifade etti.

Halk eğitim müdürü intihar etti Halk eğitim müdürü intihar etti

Murat Bahadır Akkoyunlu

Türkiye, Gazze’nin Garantörü Olacak

Akkoyunlu, Gazze'de devam eden insani krize dikkat çekerken, Türkiye’nin bölgedeki garantör rolüne işaret etti. "Gireceğiz arkadaşlar! Hiç şüpheniz olmasın. Filistin Devleti kurulacak. Gazze'den defolup gidecekler. Gazze ve Batı Şeria'nın bütünlüğü temin edilmiş Filistin Devleti kurulacak. Türkiye'de uluslararası güç içerisinde oranın garantörü olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi