Sezgin Tanrıkulu, Marmara Cezaevi'nde Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Selçuk Kozağaçlı ve eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, özellikle Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının hemen uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

"YAPILAN YARGILAMALAR ADİL DEĞİL"

Tanrıkulu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Selçuk Kozağaçlı ve Bekir Kaya'yı ziyaret ettim. Hepsinin hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu gördüm. Yapılan yargılamaların adil olmadığını ve hukuka uygun yürütülmediğini belirttim."

"BU KARARIN DERHAL UYGULANMASI GEREKİYOR"

Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkında verdiği kararın önemine değindi. Tanrıkulu, "Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı açıklandı. Bu kararla birlikte, milletvekilliğinin düşürülmesi ve cezaevinde tutulmasının anayasaya aykırı olduğu belirtildi. Bu kararın derhal uygulanması gerekiyor," dedi.

Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım' Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım'

"AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ'NİN VERDİĞİ BİR KARAR VAR"

Osman Kavala davasında Avrupa'dan gelen kararlar da gündeme getirildi. Tanrıkulu, "Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği bir karar var ve bu karar doğrultusunda Kavala'nın cezaevinde tutulmaması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi de bu davayı yakından takip ediyor," şeklinde konuştu.

"HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE TUTULAN BİNLERCE İNSAN VAR"

Tanrıkulu, Meclis'in Can Atalay'ın milletvekilliğine dönüşü için adım atması gerektiğini söyledi. Tanrıkulu, "Meclis'in yeniden toplanarak Can Atalay'ın milletvekilliğine dönüşüyle ilgili bir tezkereyi okuması lazım. Cezaevlerinde hukuka aykırı bir şekilde tutulan binlerce insan var ve biz milletvekilleri olarak demokrasi ve adalet arayışımıza devam edeceğiz," dedi.

Tanrıkulu, cezaevindeki tutukluların selamlarını iletti.

Muhabir: Haber Bülteni